دستگاه مخمل پاش چگونه کار می کند؟
در ابتدا مخمل همانند رنگ به سطح قطعه پاشیده میشد. سطح قطعه را با چسبی که خاصیت آب گریز شدن دارد پوشش می دهند تا چسبندگی مخمل بیشتر شود. در نسل جدید دستگاه مخمل پاش، با استفاده از الکتریسیته ساکن ذرات مخمل دارای بار الکتریکی همنام شده بنابراین همدیگر را دفع می کنند. این روش باعث می شود ذراتی که داخل تفنگ (Gun) قرار گرفته اند همدیگر را دفع کنند. همچنین مخمل بدون استفاده از پمپ باد از توری داخل تفنگ به سمت قطعه پرتاب شده و پاشش انجام شود. از آنجایی که سطح قطعه دارای چسب آب گریز بوده بعد از پاشش مخمل و خشک شدن چسب، دوام پوشش فوق العاده خواهد بود.
از نکات جالب این روش این است که الیاف مخمل متناسب با سایزی که دارند به صورت یک لایه بر روی چسب قطعه پاشیده می شوند. بنابراین سطحی یکنواخت داشته و پاشش اضافه تر بر روی قطعه نخواهد داشت. پس در این روش مصرف پودر کمتری دارید.
از این تکنیک برای پاشش مخمل بدنه خودروها نیز استفاده می شود که حتی با شستشو در کارواش از بین نمی رود. مقاومت بالایی داشته و در صورت نگهداری اصولی عمری در حدود 3 سال بر روی خودرو شما دارد. همچنین لازم به ذکر است که با فشار آب نازل کارواش به راحتی قابل شستشو بوده و نیاز به خشک کردن ندارد. زیرا خود به خود خشک خواهد شد ولی طبیعتا به هیچ عنوان از واکس نباید استفاده کرد.
روش کار مخمل پاش الکتریکی
1- پودر مخمل درون تفنگ یا مخزن دستگاه دارای الکتریسیته ساکن می شود.
2- پودر باردار شده با بار همنام به طرف جسم مورد نظر که از قبل به چسب مخصوص آغشته شده است پرتاب می شود.
3- سطح جسم دارای پوشش مخمل می شود.
نکته: باید توجه داشته باشید که هرچه قدرت دستگاه بیشتر باشد، کیفیت محصول بهتر خواهد بود.
جنس پودر مخمل
مخمل معمولا از الیاف نساجی ساخته می شود که از جنس پلی آمید، پلی استر یا اکلیریک هستند. در بازار ایران پلی آمید کارایی بهتری داشته و برای همین بیشتر استفاده می شود.
سایز الیاف مخمل از 0/5 میلیمتر تا 10 میلیمتر موجود است. به طور مرسوم در بازار ایران از سایر 1 میلیمتر استفاده می شود و سایز 0/5 میلیمتر پوششی شبیه جیر دارد.
پودر مخمل در برابر رطوبت و حرارت تا حدود 200 درجه سانتی گراد مقاومت دارد که حتی در شمع سازی نیز استفاده می شود.